Home Separator de grasimi
Separator de grasimi
Separator de grasimi PDF Imprimare Email
Separator de grasimi
Scris de madalina   
Joi, 23 Septembrie 2010 11:39

Consumul de alimente bogate in grasimi si prepararea alimentelor de acxest tip in bucatarie duce la acumularea unei cantitati importante de grasimi. Si cum nu avem nevoie de asa ceva, ne-ar fi foarte folositor un instrument care sa le adune si sa le elimine. Studiile in domeniu au dus la conceperea unui instrument numit separator de grasimi.


Tevile infundate nu vor mai fi o problema daca va cumparati un separator de grasimi. Sistemul implementat la un separator de grasimi capteaza grasimile inainte de a ajunge la reteaua de canalizare. Un separator de grasimi va fi in acest fel o modalitate puternica de combatere a acumularii de grasimi mai ales in spatiile in care se prepara si se consuma mancare de tot tipul: restaurante, fast-food-uri, spitale, scoli, intreprinderi de producere si prelucrare a diverselor alimente.


La baza functionarii unui separator de grasimi sta filtrarea si prelucrarea apei reziduale din aceste spatii. Decantorul incorporat asigura succesul acestui proces. Pentru o rezistenta sporita la apa plina de grasimi, aveti nevoie de un material pe masura. Polietile s-a dovedit a fi cel mai bun material de utilizat in acest scop. Rezistenta la coroziune, adica la substantele grase, si duritatea materialului il fac cel mai utilizat pentru confectionarea unui separator de grasimi.


In plus, grasimile nu se vor lipi de peretii separatorului si nu il vor infunda pentru ca acestia sunt netezi. Nu trebuie sa va mai faceti griji cu reconditionarea regulata a peretilor unui separator de grasimi, cum este cazul celor din otel, care prind grasimi. Costurile pentru intretinere vor fi diminuate considerabil prin folosirea unui separator de grasimi din polietilena.


Cum functioneaza un separator de grasimi?

La baza procesului de functionare sta decantarea. Aceasta consta in depozitarea materialelor grele (namol, nisip) in partea inferioara a separatorului datorita densitatii mai mari decat a apei, in partea superioara aflandu-se grasimile, care au o densitate mai mica decat a apei, cu alte cuvinte sunt mult mai usoare si „plutesc” la suprafata apei. Orificiul de intrare al unui separator de grasimi este imbunatatit cu o duza anti-stropire, care previne amestecarea namolului cu grasimile.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com